Egy kis személyes:
Kezdő pedagógusként minden kartársam névnapját megünnepeltük. A nevelői asztala roskadozott a finomabbnál finomabb házi sütiktől. Jobban vártuk a kicsengőt, mint a gyerek, hogy a tízpercben végigehessük a kínálatot. Ott találkoztam először a Hólabdával, s miután megkóstoltam, nem is ettem aznap semmi mást! Azóta is nagy kedvenc.Én így készítem:
Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg vaj (margarin)
- 30 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 1 ek. kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése
Tészta:
A vajat (margarint) habosra keverjük a porcukorral, tovább keverve 4 egész tojást ütünk bele (minél tovább kerverjük, annál szaporább és könnyebb lesz a tészta). Belekverjük a vaníliás cukrot, a lisztet, amelyhez hozzáadtuk a sütőport is. Közepes tepsibe öntjük a masszát és addig sütjük, míg a teteje szép fényes, zománcos nem lesz (tűpróba). Ha langyosra hűlt, pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.Krém:
A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A porcukrot a vajjal, a vaníliával habosra keverjük, a két krémet összeadjuk.A tésztakorongokat kettévágjuk, ha engedi, akár három felé is. Megtöltjük krémmel, oldalát, tetejét, alját is bekenjük vele, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)