2013. április 10., szerda

Jóság szelet

Egy kis személyes:

Ezt a finom sütit kedves tanítványom anyukája, Fábián Gyuláné készítette. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók:

A tésztához:

- fél kg leveles tészta

Meggyes krém:

-1 üveg meggybefőtt
-8 evőkanál búzadara
-3 evőkanál cukor

Vaníliás krém:

-2 csomag vaníliás puding
-8 dl tej
-3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
Habhoz:
-fél liter tejszín

Elkészítés:

Ha a tészta kiengedett, ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25×35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt kész. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a megy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellet besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Érdemes Hulala tejszínt használni!!!!
Anya Neve: Fábián Gyuláné
-fél kg leveles tészta
Meggyes krém:
-1 üveg meggybefőtt
-8 evőkanál búzadara
-3 evőkanál cukor
Vaníliás krém:
-2 csomag vaníliás puding
-8 dl tej
-3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
Habhoz:
-fél L tejszín
Elkészítés: Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25×35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a megy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellet besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Tipp:

Érdemes Hulalát használni. Ha maradunk a hagyományos tejszínnél, tegyünk bele habfixálót!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)