Egy kis személyes:
Ezt a sütit Szajkó Szabina (Halászi) készítette, s jutatta el hozzám a receptet. Köszönöm szépen!Bár Szabina még csak 18 éves, nagyon otthonosan mozog a konyhában. Ezúton is gratulálok!
Hozzávalók:
A tésztához:
-20 dkg kristálycukor-6 tojás
-1,5 dl étolaj
-1,5 dl langyos víz
-38 dkg liszt
-1,5 csomag sütőpor
-késhegynyi szódabikarbóna
-2 ek kakaópor
A krémhez:
-2 csomag puncs pudingpor-6-7 dl tej
-15 dkg porcukor
-25 dkg Rama
-kevés rumaroma
Elkészítése:
- A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe keverünk még 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport is.
A fehér és a barna tésztákat két margarinnal kikent és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, majd megsütjük.
Megvárjuk még kihűlnek. Összerakás:
A kakaós és a fehér tésztát szeletekre vágjuk, majd felváltva megtöltjük őket a krémmel, Két őzgerincforma hosszúságú rudat készítünk.
Csokimázzal vonjuk be. Ferdén szeleteljük.
Csokimáz:
120 gramm tortabevonó
2 ek. étolaj
Megjegyzés:
Én a rudak tetejét és az oldalát is megkentem krémmel, mert én csokidarával szórtam meg meg, s nem tettem rá csokimázat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)