2013. április 12., péntek

Fordított kókuszos

Egy kis személyes:

A kókuszdió fehér húsát még magában is nagyon szeretem. A kókuszos süti pedig minden mennyiségben jöhet!

Hozzávalók:

7 tojásfehérje (kisebb tojásból nyolc)
21 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
7 dkg rétesliszt
20 dkg kókuszreszelék
1 sütőpor (bár az eredeti recept nem tesz bele, enélkül laposabb, zömökebb)

Főzött krém:

7-8 tojássárgája
4 púpozott evőkanál finomliszt
3 dl tej
2 evőkanál kakaó
pár kocka étcsoki

Kevert krém:

25 dkg Ráma
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó

A díszítéshez:

étcsoki

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot, a rétesliszteben elkevert sütőport, végül a kókuszt. Lisztezett, vajazott tepsiben sütjük, s abban is hagyjuk kihűlni.
A főzött krém hozzávalóit összekeverjük, sűrűre, csomómentesre főzzük, s hagyjuk kihűlni.
A kevert krémet habosra verjük, a két krémet összedolgozzuk, s a fehér tészta tetejére simítjuk. Reszelt csokival díszítjük
Kockára szeletelve tálaljuk.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)