Egy kis személyes:
A kókuszdió fehér húsát még magában is nagyon szeretem. A kókuszos süti pedig minden mennyiségben jöhet!Hozzávalók:
7 tojásfehérje (kisebb tojásból nyolc)21 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
7 dkg rétesliszt
20 dkg kókuszreszelék
1 sütőpor (bár az eredeti recept nem tesz bele, enélkül laposabb, zömökebb)
Főzött krém:
7-8 tojássárgája4 púpozott evőkanál finomliszt
3 dl tej
2 evőkanál kakaó
pár kocka étcsoki
Kevert krém:
25 dkg Ráma6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
A díszítéshez:
étcsokiElkészítése:
A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot, a rétesliszteben elkevert sütőport, végül a kókuszt. Lisztezett, vajazott tepsiben sütjük, s abban is hagyjuk kihűlni.A főzött krém hozzávalóit összekeverjük, sűrűre, csomómentesre főzzük, s hagyjuk kihűlni.
A kevert krémet habosra verjük, a két krémet összedolgozzuk, s a fehér tészta tetejére simítjuk. Reszelt csokival díszítjük
Kockára szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)