Egy kis személyes:
Ennek a nagyon finom tortának a receptjét, volt tanítványom, Törő Tünde (Budapest) küldte el nekem. KÖSZÖNÖM!Ez volt a szülinapi tortája. Próbálta már más gyümölcsökkel is (áfonya, cseresznye stb.), de -véleménye szerint- eperrel a legfinomabb!
Hozzávalók:
Piskótához:
5 tojás5 evőkanál liszt
5 evőkanál porcukor
Krémhez:
1/2 kg túró1 nagy doboz Mascarpone sajt
3 kis zacskó zselatin
reszelt citromhéj
porcukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kg eper
1 csomag epres tortazselépor
Elkészítése:
A piskótatésztához különválasztjuk a tojásfehérjét, a sárgáját cukorral világosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük és Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A krém: a túrót és a sajtot homogénre keverjük,
hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a levet, a vaníliás cukrot, az ízlés
szerinti porcukrot és a felolvasztott zselatint. Jól összekeverjük és a
kihűlt piskótára öntjük. Tetejét beterítjük félbevágott eperrel,és
leöntjük epres tortazselével. Körülbelül 4 órát a hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)