2013. április 6., szombat

Egészséges házi kifli

 
Egy kis személyes:

Ezt az egészséges péksütit MAGYARI KINGA (Budapest) készítette. A receptet is tőle kptam. Köszönöm szépen.
 Egészséges összetevői révén nyugodtan fogyaszthatják diétázók, fogyókúrázók is.

Hozzávalók:

- 500 gramm liszt
 250 gramm teljeskiörlésű liszt
 250 gramm BL55 finomliszt
- 3 evőkanál só,( hegyi)
- 1 dl olívaolaj,
- 3 dl 1,5% -os tej
- egy zacskó (7g) gyors élesztő
- egy teáskanálnyi nádcukor+ egy evőkanál a főzővízbe

Elkészítése:

A hozzávalókból rugalmas kelt tésztát dagasztunk. Pihentetés után kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, egy csücskénél kezdve kiflialakúra  hajtogatjuk.A cukorral vízet forralunk. A gyöngyöző vízbe az összehajtogatott kifliket beledobáljuk. 10-12 mp ig hagyjuk benne, míg meg nem dagadnak, és a felszínre nem úsznak. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előre bemelegített sütőbe tesszük 30- 35 percre.  180°C-on sütjük. (Közben nézzünk rá, nehogy túlsüljön!)

Tipp:

Update összetevőkkel is kipróbálhatjuk.
A kenyérsütő dagasztóprogramjával is elkészíthető a megfelelő utasítás szerinti sorrendben.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)