Egy kis személyes:
Ezt az egészséges péksütit MAGYARI KINGA (Budapest) készítette. A receptet is tőle kptam. Köszönöm szépen.Egészséges összetevői révén nyugodtan fogyaszthatják diétázók, fogyókúrázók is.
Hozzávalók:
- 500 gramm liszt250 gramm teljeskiörlésű liszt
250 gramm BL55 finomliszt
- 3 evőkanál só,( hegyi)
- 1 dl olívaolaj,
- 3 dl 1,5% -os tej
- egy zacskó (7g) gyors élesztő
- egy teáskanálnyi nádcukor+ egy evőkanál a főzővízbe
Elkészítése:
A hozzávalókból rugalmas kelt tésztát dagasztunk. Pihentetés után kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, egy csücskénél kezdve kiflialakúra hajtogatjuk.A cukorral vízet forralunk. A gyöngyöző vízbe az összehajtogatott kifliket beledobáljuk. 10-12 mp ig hagyjuk benne, míg meg nem dagadnak, és a felszínre nem úsznak. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előre bemelegített sütőbe tesszük 30- 35 percre. 180°C-on sütjük. (Közben nézzünk rá, nehogy túlsüljön!)Tipp:
Update összetevőkkel is kipróbálhatjuk.A kenyérsütő dagasztóprogramjával is elkészíthető a megfelelő utasítás szerinti sorrendben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)