2013. április 28., vasárnap

Szalonnás pite


Az elnevezése ellenére könnyű, finom reggeli vagy vacsora lehet. Második fogásként is tökéletes.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj (margarin)
  • csipetnyi só
  • 1-2 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 20 dkg bacon
  • 5dkg vaj (margarin)
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 kis pohár tejföl

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk, s egy piteformába vagy tortaformába terítjük úgy, hogy az oldalára is jusson.
A vajat kikeverjük a liszttel, tojással, tejföllel,s hozzáadjuk a teflonserpenyőben kisütött csíkokra vágott bacont. Ráöntjük a tésztánkra, s előmelegített sütőben közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. (Ha nem félünk a kalóriáktól, a kisült zsiradékot is belekeverhetjük.)
Salátával kínáljuk.

Tipp:

Ha egészségesebbé szeretnénk tenni a lisztet teljes kiőrlésűre, a szalonnát sonkára cserélhetjük.
Ha egy kicsit hül, finomabb. Hidegen és másnap is kitűnő.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)