Egy kis személyes:
Meggyes pite, ahogy Szajkó Szabina,(Halászi) érettségi előtt diáklány készíti. Ha ilyen ügyesen leteszi a vizsgáit, mint ahogy pitét süt, akkor nem lesz semmi gond!Hozzávalók:
-30 dkg vaj-1 csomag vaníliás cukor, és egy kiskanál vanília aroma
-10 dkg porcukor
-6 db tojás
-15 dkg kristálycukor
-30 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-1 kg meggy
Elkészítése:
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, a vaníllin cukrot,vanília aromát és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.A tojásfehérjéket kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, szitáljuk a masszához és óvatosan keverjük a tojásos krémhez.
A tepsit alját vajazzuk ki és lisztezzük be vagy rakhatunk bele sütőpapírt. Öntsük a tepsibe a tészta felét, ezután szórjunk rá fél kilogramm meggyet. A tészta másik felét öntsük rá, végül a meggy másik része következik.( Én a egy kicsit meg nyomkodtam a tetejét.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)