2013. április 25., csütörtök

Friss újhagyma leves

Egy kis személyes:

Ez a leves a csalánleves után következik nálunk a friss tavaszi ételek sorában.
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/04/csalanleves.html

 Általában akkor készítem, mikor az újhagyma zöld szárát nem fogyasztjuk el. Könnyű, finom, egészséges levest készíthetünk abból, amit egyébként kidobnánk. (Természetesen felhasználható az egész hagyma is.)

Hozzávalók:

A leveshez:

2 csomag újhagyma zöldjével együtt, vagy 3 csomag  maradék hagymaszár
5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál rozsliszt
2 dl tejszín
só, bors (vegamix)

Levesbetét:

25 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
1 mokkáskanál só
pici cukor
1 dkg élesztő
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A levesbetét hozzávalóiból szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Kevés ideig pihentejük, majd egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. (Ha teflonserpenyőt használunk, zsiradékmentesen készülhet.)
Feltekerjük, s félujjnyi vastag gyűrűkre vágjuk.
A megtisztított hagymát 0,5-1 cm-es darabokra vágjuk. Felhevített vajon egy kicsit megfuttatjuk. Megszórjuk rozsliszttel, s felengedjük vízzel. (A víz mennyisége változhat, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretnénk fogyasztani a levesünket.) Fűszerezzük, s tejszínnel dúsítjuk. Palacsintagyűrűvel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)