Egy kis személyes:
Ez a leves a csalánleves után következik nálunk a friss tavaszi ételek sorában.http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/04/csalanleves.html
Általában akkor készítem, mikor az újhagyma zöld szárát nem fogyasztjuk el. Könnyű, finom, egészséges levest készíthetünk abból, amit egyébként kidobnánk. (Természetesen felhasználható az egész hagyma is.)
Hozzávalók:
A leveshez:
2 csomag újhagyma zöldjével együtt, vagy 3 csomag maradék hagymaszár5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál rozsliszt
2 dl tejszín
só, bors (vegamix)
Levesbetét:
25 dkg liszt2 tojás
3 dl tej
1 mokkáskanál só
pici cukor
1 dkg élesztő
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A levesbetét hozzávalóiból szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Kevés ideig pihentejük, majd egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. (Ha teflonserpenyőt használunk, zsiradékmentesen készülhet.)Feltekerjük, s félujjnyi vastag gyűrűkre vágjuk.
A megtisztított hagymát 0,5-1 cm-es darabokra vágjuk. Felhevített vajon egy kicsit megfuttatjuk. Megszórjuk rozsliszttel, s felengedjük vízzel. (A víz mennyisége változhat, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretnénk fogyasztani a levesünket.) Fűszerezzük, s tejszínnel dúsítjuk. Palacsintagyűrűvel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)