Egy kis személyes:
Ezt a fincsi és mutatós tortát Kovács Evelin (Mátészalka) készítette el a párja születésnapjára.Nemsokára itt az eperszezon, s ez jó ötlet egy finom gyümölcsös édesség elkészítéséhez.
Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás8 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
3 csomag vanillincukor
pici só
A krémhez:
500 ml Hulala500 ml epres joghurt
cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét a csipet sóval keményre
verjük.A sárgáját a cukorral,vanillincukorral habosra keverjük, és a 2 masszát
összeöntjük.Liszttel folyamotosan simára keverjük.
A
krémhez a Hulalából kemény habot verünk és cukorral ízesítjük.( Vigyázat! A joghurt is édes!) Összekeverem a joghurttal és a
kockára vágott eperrel. Megtöltöm a kihült piskótát és díszitem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)