Egy kis személyes:
Egy nagyon egyszerű, hamar elkészíthető, maradékok eltűntetésére tökéletesen alkalmas, második fogást is helyettesíthető ételt ajánlok figyelmetekbe. Nagy előnye, hogy a tölteléke szabadon variálható, s kevés alapanyagból kiadós adag készíthető.Hozzávalók
A tésztához:
1 pohár kefir vagy joghurt3 kefires (joghurtos) pohár liszt
2-3 evőkanál olaj
kevés só
1 sütőpor
1 tojássárgája a kenéshez,s egész mák a díszítéshez
Töltelék:
2 szelet főtt sonka5 dkg vaj vagy margarin
3 közepes főtt burgonya vagy maradék burgonyapüré
fél közepes hagyma
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókból rugalmas tésztát készítünk, s vékony téglalap alakra nyújtjuk. Kb 10x10-es négyzetekre vágjuk.
A pürésített burgonyát összekeverjük a vajon (margarinon) megpárolt, kockára vágott hagymával, s az apróra vágott sonkával. Sózzuk, borsozzuk.
A töltelékből a tésztakockákra halmokat teszünk, s a négy sarkát összecsípjük, Nyújtófa vagy a kezünk segítségével egy kicsit lapítunk rajta, s sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét tojássárgájával kenjünk és egész mákkal szórjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)