2013. április 5., péntek

Burgonyás-sonkás batyu

Egy kis személyes:

Egy nagyon egyszerű, hamar elkészíthető, maradékok eltűntetésére tökéletesen alkalmas, második fogást is helyettesíthető ételt ajánlok figyelmetekbe. Nagy előnye, hogy a tölteléke szabadon variálható, s kevés alapanyagból kiadós adag készíthető.

Hozzávalók

A tésztához:

1 pohár kefir vagy joghurt
3 kefires (joghurtos) pohár liszt
2-3 evőkanál olaj
kevés só
1 sütőpor
1 tojássárgája a kenéshez,s egész mák a díszítéshez

Töltelék:

2 szelet főtt sonka
5 dkg vaj vagy margarin
3 közepes főtt burgonya vagy maradék burgonyapüré
fél közepes hagyma
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:


A hozzávalókból rugalmas tésztát készítünk, s vékony téglalap alakra nyújtjuk. Kb 10x10-es négyzetekre vágjuk.
A pürésített burgonyát összekeverjük a vajon (margarinon) megpárolt, kockára vágott hagymával, s az apróra vágott sonkával. Sózzuk, borsozzuk.
A töltelékből a tésztakockákra halmokat teszünk, s a négy sarkát összecsípjük, Nyújtófa vagy a kezünk segítségével egy kicsit lapítunk rajta, s sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét tojássárgájával kenjünk és egész mákkal szórjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.

Tipp:

A krumplis alaphoz bármilyen más ízt keverhetünk: pörkölt, darabokra vágott főtt tojás,felvágott, kenőmájas, párolt zöldségek, sajt.... Sőt, a burgonyát is lecserélhetjük ízlésünknek megfelelően.

Jó étvágyat!



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)