2013. március 31., vasárnap

Sárga túró

Egy kis személyes:

A mai napon ezt a levelet kaptam kedves volt tanítványomtól, Herman Zsuzsától:
"Kedves tanárnő!
Egy újabb recept.Eddig úgy vettem észre hogy csak szabolcsiak ismerik a sárga túrót.Itt fent Pesten aki nem szabolcsi nem ismeri pedig nagyon finom."
 A továbbiakban mellékelte a receptet,  két fotót, s az elkészítéséhez segítséget nyújtó videót.  Köszönöm szépen, Zsuzsa!
Íme a SÁRGA TÚRÓ receptje, ahogy Herman Zsuzsa készíti.

Hozzávalók:

1l tej
10 db tojás
10 dkg cukor
 1 cs vanillin cukor

Elkészítése:

A tejet vízzel kiöblített lábasban feltesszük főni .a tejet és Felütjük a tojásokat, és cukorral, vaníllin cukorral habosra keverjük.
Mikor már fő a tej, beleöntjük a tojásos cukros masszát. Lassú tűzön addig főzzük állandóan keverve,míg azt nem látjuk hogy a tej túróssá nem válik. Ezután egy konyharuhába, nagyobb gézbe, vagy textil pelenkába öntjük, megcsavarjuk, a száját elkötjük, és olyan helyre rakjuk ahol le tud csepegni. (kb 1 nap)  Ezután szépen szeletelhető. Hűtőben tárolható.

Tipp:

Fogyasztható főtt sonkával, de magában is finom csemege.

Megjegyzés:
http://www.youtube.com/watch?v=_h39m6QSQVo

JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)