Egy kis személyes:
A mai napon ezt a levelet kaptam kedves volt tanítványomtól, Herman Zsuzsától:"Kedves tanárnő!
Egy újabb recept.Eddig úgy vettem észre hogy csak szabolcsiak ismerik a sárga túrót.Itt fent Pesten aki nem szabolcsi nem ismeri pedig nagyon finom."
A továbbiakban mellékelte a receptet, két fotót, s az elkészítéséhez segítséget nyújtó videót. Köszönöm szépen, Zsuzsa!
Íme a SÁRGA TÚRÓ receptje, ahogy Herman Zsuzsa készíti.
Hozzávalók:
1l tej10 db tojás
10 dkg cukor
1 cs vanillin cukor
Elkészítése:
A tejet vízzel kiöblített lábasban feltesszük főni .a tejet és Felütjük a tojásokat, és cukorral, vaníllin cukorral habosra keverjük.Mikor már fő a tej, beleöntjük a tojásos cukros masszát. Lassú tűzön addig főzzük állandóan keverve,míg azt nem látjuk hogy a tej túróssá nem válik. Ezután egy konyharuhába, nagyobb gézbe, vagy textil pelenkába öntjük, megcsavarjuk, a száját elkötjük, és olyan helyre rakjuk ahol le tud csepegni. (kb 1 nap) Ezután szépen szeletelhető. Hűtőben tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)