Egy kis személyes:
Ezt a sós süteményt nemcsak vendégeinknek kínálhatjuk, hanem egy pohár tejjel vagy kakaóval reggeliként vagy vacsoraként is adhatjuk. Frissen különösen finom, de hidegen sem kell szégyenkeznünk miatta.A receptet Baranyi Anita Kisnaményból jutatta el hozzám. Ő is készítette el, köszönöm!
Hozzávalók:
70 dkg liszt2 tojás
1 pohár kefir
1 dl olaj
5 dkg élesztő
1 dl tej
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 tojássárgája a kenéshez
Elészítése:
A margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással.( Só nem kell bele) Öszeállítom.A tésztát nyolc egyenlő részre vágom.
Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok, megkenem a sós margarin egynegyed részével. Egy másik lappal beborítom. Négyfele vágom, és minden cikket még háromfelé.
Közben mindegyiket megkenem a margarinnal. Szorosan feltekerem. Tojássárgájával megkenem.
Tetejére őrölt köményt, reszelt sajtot, szezámmagot lehet szórni. Egy óra hosszat pihentetem, utána nem előmelegített sütőben zsemleszínűre sütöm.
Jó étvágyat!
Sós sütemények még:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/finom-sajtos-rud.htmlhttp://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/gyors-falusi-pogacsa.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/reteges-sajtos-kifli.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/egy-kis-szemelyes-ennek-finom-sos.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/hazi-leveles-pogacsa.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/bundas-virsli.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)