2013. március 1., péntek

Vendégváró sós kifli

Egy kis személyes:

Ezt a sós süteményt nemcsak vendégeinknek kínálhatjuk, hanem  egy pohár tejjel vagy kakaóval reggeliként vagy vacsoraként is adhatjuk. Frissen különösen finom, de hidegen sem kell szégyenkeznünk miatta.
A receptet Baranyi Anita Kisnaményból jutatta el hozzám. Ő is készítette el, köszönöm!

Hozzávalók:

70 dkg liszt
2 tojás
1 pohár kefir
1 dl olaj
5 dkg élesztő
1 dl tej
25 dkg sütőmargarin
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1 tojássárgája a kenéshez

Elészítése:

A margarint jó habosra keverem egy evőkanál sóval. Felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal, tojással.( Só nem kell bele) Öszeállítom.
A tésztát nyolc egyenlő részre vágom.
Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok, megkenem a sós margarin egynegyed részével. Egy másik lappal beborítom. Négyfele vágom, és minden cikket még háromfelé.
Közben mindegyiket megkenem a margarinnal. Szorosan feltekerem. Tojássárgájával megkenem.
Tetejére őrölt köményt, reszelt sajtot, szezámmagot lehet szórni. Egy óra hosszat pihentetem, utána nem előmelegített sütőben zsemleszínűre sütöm.

Jó étvágyat!

Sós sütemények még:

http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/finom-sajtos-rud.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/gyors-falusi-pogacsa.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/reteges-sajtos-kifli.html

http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/egy-kis-szemelyes-ennek-finom-sos.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/hazi-leveles-pogacsa.html

http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/bundas-virsli.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)