Egy kis személyes:
A sütőtök nagyon értékes növényünk, télen igazi vitaminbomba. De nekem egy kicsit parázs, "fullasztó" volt, ezért nem szívesen ettem.Ezzel a levessel ezt küszöböltem ki. Hamar kész, egyszerű, s mindenki úgy ízesíti, ahogy szeretné. Hozzáadott cukrot, fehérlisztet nem tartalmaz, ezért nagyon egészséges is.Ehhez a recepthez pontos mennyiségekre sincs szükség, hiszen egy szeletből, s akár 3 kg-ból is elkészíthető.
Hozzávalók:
- sütőtök
- ívóvíz
- tej
- tejszín
- tökmag
- vaj
Elkészítése:
A sütőtököt hagyományos módon sütőben megsütjük. A kész, langyosra hűlt tök húsát lekaparjuk, s egy mixerben tej és víz keverékével pürésítjük.Tejszínnel, s ha szükséges, még tejjel hígítjuk, s csak épp felfőzzük. A meleg levesbe vajdarabkákat dobálunk.Ha a sütőtök jófajta, semmilyen ízesítést nem igényel tovább. Akkor a legfinomabb, ha rermészetes ízű.
De ha szeretnénk, kétféle módon fűszerezhetjük.
1. Sósan: só, bors, esetleg fokhagyma
2.Édesen: méz, vanília
Pirított vagy natúr tökmaggal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Krémleves receptek még:http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/csicsoka-kremleves.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/karfiolkremleves-maskent.htmll
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)