2013. március 9., szombat

Sütőtök- krémleves gyorsan, egyszerűen

Egy kis személyes:

A sütőtök nagyon értékes növényünk, télen igazi vitaminbomba. De nekem egy kicsit parázs, "fullasztó" volt, ezért nem szívesen ettem.Ezzel a levessel ezt küszöböltem ki. Hamar kész, egyszerű, s mindenki úgy ízesíti, ahogy szeretné. Hozzáadott cukrot, fehérlisztet nem tartalmaz, ezért nagyon egészséges is.
Ehhez a recepthez pontos mennyiségekre sincs szükség, hiszen egy szeletből, s akár 3 kg-ból is elkészíthető.

Hozzávalók:

  • sütőtök
  • ívóvíz
  • tej
  • tejszín
  • tökmag
  • vaj

 Elkészítése:

A sütőtököt hagyományos módon sütőben megsütjük. A kész, langyosra hűlt tök húsát lekaparjuk, s egy mixerben tej és víz keverékével pürésítjük.Tejszínnel, s ha szükséges, még tejjel hígítjuk, s csak épp felfőzzük. A meleg levesbe vajdarabkákat dobálunk.
Ha a sütőtök jófajta, semmilyen ízesítést nem igényel tovább. Akkor a legfinomabb, ha rermészetes ízű.
De ha szeretnénk, kétféle módon fűszerezhetjük.
1. Sósan: só, bors, esetleg fokhagyma
2.Édesen: méz, vanília
Pirított vagy natúr tökmaggal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Krémleves receptek még:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/csicsoka-kremleves.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/karfiolkremleves-maskent.htmll



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)