Egy kis személyes:
Ezt a húskülönlegességet különösen ajánlom akkor elkészíteni, ha nincs időnk vagy kedvünk hosszabb ideig a konyhában időzni. Hamar kész, finom, s bár a sertésszűz az igazi barátja, nyugodtan elkészíthetjük csirke - és pulykamellből, sertéscombból is.Több hasonló recept a serpenyőben sütést javasolja, de nekem úgy nem volt eléggé szaftos, puha. S az sem mellékes, hogy az én módszeremmel sokkal kevesebb időt kell vele eltölteni.Hozzávalók:
- 3-4 db szűzpecsenye (hengerre vágott csirkemell, pulykamell, sertéscomb)
- szükség szerinti mennyiségű szeletelt bacon szalonna
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét a bacon szalonna szélességének megfelelően felszeleteljük. Minden korongocskát körbetekerünk a szalonnacsíkkal. Nem kell többszörösen, ha végigért, elvágjuk, s mehet a következőre.Kiolajozott tepsibe jó szorosan egymás mellé állítjuk, így nem kell megtűznünk sem, mert tartják egymást.
Fűszerezzük, s egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól magába szívja a sót és a borsot. Két- három deciliter vízzel felöntjük. Először alufólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva szép piros-ropogósra sütjük.
Burgonyapürével a legfinomabb.
Vasárnapi menűm...:D
VálaszTörlés