Egy kis személyes:
Ezt a sütit ajánlom a figyelmébe mindazoknak, akik diétáznak. Egyaránt fogyaszthatják cukorbetegek, fogyókúrázók, s az egészséges ételek hívei.Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 15 dkg grahamliszt
- 20 dkg vaj (margarin)
- fél csomag élesztő
- 1 csipet só
- 1 csipet barna nádcukor
- 3 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 8 közepes alma reszelve
- 3 kávéskanál nyírfacukor
- 1 kávéskanál barna nádcukor (elhagyható)
- ízlés szerint fahéj
Elkészítése:
A zsiradékot eldolgozzuk a liszttel, sóval, s a tésztát a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, ne ijedjünk meg! Fél óra a hűtőben úgy is kezelhetővé teszi. Ha pihentetés után is ragadna, lisztezhetjük nyújtáskor.Két részre osztjuk, s az egyik felét kinyújtva közepes tepsibe, melyet kivajaztunk, beleterítjük.A töltelékhez a meghámozott almát lereszeljük, fahéjjal, nyírfacukorral ízesítjük, s rövid állás után kicsavarjuk belőle a felesleges levet. Az így kapott almakrémet ráterítjük a tésztánkra, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Villával megszúrkáljuk, s barna nádcukorral megszórjuk. (Ez elhagyható) Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.
Ha egy kicsit hűl, pogácsaszaggatóval félköröket szaggatunk, de vághatjuk sima szeletekre is.
Tipp:
A tészta hagyományos módon is elkészíthető. Akkor fehérlisztet és kristálycukrot használunk.A tetejére akkor nem kell cukorszórás, tojással kenjük le inkább!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)