Egy kis személyes:
Ezt a receptet Szilágyi Szilvia (Csegöld) küldte el nekem, s ő is készítette a fotón látható finom süteményt.Köszönöm!
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás4 e.k cukor
6 e.k liszt
1 e.k kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 cs vanilliáscukor
A krémhez:
7dl tej15 dkg rizs
1 cs vaníliás cukor
3 dl tejszín
8 dkg cukor
2 ek zselatin (főzős)
Tetejére:
30 dkg piros gyümölcs1 cs piros gyümölcsös kocsonyapor
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, meg a tojások sárgájával (a habot, a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, amíg el nem fogy a hozzávaló) végül a kakaóport és a szódabikarbónát adjuk hozzá. A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe terítjük, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.A tejben a pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele gyümölcslét is.
A rizses krém tetejét kirakjuk gyümölcsel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)