2013. március 7., csütörtök

Vendégváró csillagok

Egy kis személyes:

Közeledik a húsvét. Most egy olyan aprósüteményt ajánlok figyelmetekbe, amely előre elkészíthető, s megfelelő dobozban akár hetekig eltartható. Dekoratív, finom süti!

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • vaníliás porcukor vagy 1 cs. vanillincukor
  • 1 tábla csokoládé vagy tortabevonó
  • 1 kanál olaj
  • egy kevés cukormáz (elhagyható)
  • lekvár (sárgabarack, meggy, som)

Elkészítése:

Az anyagokból linzertésztát gyúrunk. Hideg helyen egy órát pihentetjük. Fél centi vastagra nyújtjuk, csillagformával kiszaggatjuk s sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. (Nem kell túlsütni, akkor már jó, ha az alja szép világosbarna.)
Kihűlés után kettőt-kettőt összeragasztunk, s csokimázzal vonjuk be. Cukormázzal pöttyöket tehetünk a tetejére.

Cukormáz:

Tojásfehérje, porcukor és kicsi citromlé fényes keveréke.

Csokimáz:

Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, vigyázzunk, hogy a víz ne zubogjon, s az edény alja ne érjen bele a vízbe! A már folyékony csokoládéba keverjünk egy kanál olajat, könnyebb vele bánni, és fényesebb lesz a mázunk.

Jó étvágyat!

Aprólinzer recept még:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/isler-ahogy-mi-keszitjuk.html





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)