Egy kis személyes:
Ezt a habos-csokis finomságot Páskuly Ákos (Fehérgyarmat) készítette, s küldte el nekem a receptet.Könnyen elkészíthető, dekoratív édesség.
Hozzávalók: (26 cm-es formához)
A tésztához:
8 tojás24 dkg porcukor
4 ek olaj
4 ek langyos víz
20 dkg liszt
4 dkg (keserű) kakaópor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
4 tábla étcsoki1l Habmester vagy Hulala
5 csomag habfixáló
kevés olaj
Elkészítése:
A tésztához tojások fehérjét kemény habbá verjük, később hozzáadjuk a cukor 1/3-ad részét.A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével.
A sárgájához felváltva hozzáadjuk kanalanként az olajat és a vizet és azokat jól elkeverjük.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd felváltva a sárga krémhez adjuk a kemény tojásfehérje habot, és a lisztes keveréket. Jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal.
Egy kapcsos tortaforma alját vagy egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával fedjük le.
Ha kihült kétfelé vágjuk.
Az étcsokoládét (jó a tortabevonó is) gőz fölött kevés étolajjal felolvasztunk.1l Habmestert 5csomag habfixáloval jó keményre felverünk. A habot osszuk fel négy egyenlő részre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)