Egy kis személyes
Ezt a sütit a Hólabda és a diós sütemények szeretete ihlette. Nemcsak a krémjében tér el a Hólabdától, a tésztája sem sima piskóta. Különleges íze miatt nagy kedvenc lehet.Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg vaj (margarin)
- 30 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 1 ek. kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg darált dió + 10 dkg a beforgatáshoz
Elkészítése
Tészta:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, tovább keverve 4 egész tojást ütünk bele (minél tovább kerverjük, annál szaporább és könnyebb lesz a tészta). Belekverjük a vaníliás cukrot, a lisztet, amelyhez hozzáadtuk a sütőport is. Közepes tepsibe öntjük a masszát és addig sütjük, míg a teteje szép fényes, zománcos nem lesz (tűpróba). Ha langyosra hűlt, pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.Krém:
A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A porcukrot a vajjal, a vaníliával habosra keverjük, a két krémet összeadjuk, és a végén belekeverjük a darált diót is.A tésztakorongokat kettévágjuk, ha engedi, akár három felé is. Megtöltjük a diós krémmel, oldalát, tetejét, alját is bekenjük vele, majd darált dióba forgatjuk.
Tipp:
Diszíthetjük fél diószemekkel.Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)