Egy kis szermélyes:
Ezt a sütit először mérés nélkül csak úgy szemre készítettem el, mert volt otthon túrós tésztából megmaradt alapanyagom, s fel nem használt tojássárgám is. S mivel finom lett, többször is elkészítettem, de már vigyázva a pontos arányokra. Íme:Hozzávalók:
A tésztához
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg Ráma margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 sütőpor
A túrókrémhez:
- 30 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj (margarin)
- 12 dkg porcukor
- 1 vanillincukor
- 1 citrom reszelt héja
A pudingbevonathoz:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 1 púpos teáskanál vaj (margarin)
- egy fél tábla csoki vagy tortabevonó (a tetejére)
Elkészítése:
Négy tojás sárgáját, a cukorral, margarinnal, kakaóval habosra keverjük. Majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Zsírozott, liszttel megszórt tepsiben 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. (kb.15 perc)A vajat (margarint) a porcukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és az egészet alaposan összekeverve a kihűlt tésztára símítjuk.
A pudingot az előírásnak megfelelően, de kevesebb tejjel sűrűre főzzük, s még melegen belekeverünk egy teáskanál vajat. Langyosan rákenjük a túrókrémre, s ha kihűlt, ráreszelünk egy fél tábla csokit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)