2013. március 8., péntek

Pudingos -túrós szelet

 Egy kis szermélyes:

Ezt a sütit először mérés nélkül csak úgy szemre készítettem el, mert volt otthon  túrós tésztából  megmaradt alapanyagom, s fel nem használt  tojássárgám is. S mivel finom lett, többször is elkészítettem, de már vigyázva a pontos arányokra. Íme:

Hozzávalók:

A tésztához

  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg  Ráma margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 1 sütőpor

A túrókrémhez:

  • 30 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj (margarin)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 vanillincukor
  • 1 citrom reszelt héja

A pudingbevonathoz:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 púpos teáskanál vaj (margarin)
  • egy fél tábla csoki vagy tortabevonó (a tetejére)

Elkészítése:

Négy tojás sárgáját, a cukorral, margarinnal, kakaóval habosra keverjük. Majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Zsírozott, liszttel megszórt tepsiben 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük. (kb.15 perc)
A vajat (margarint) a porcukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és az egészet alaposan összekeverve a kihűlt tésztára símítjuk.
A pudingot az előírásnak megfelelően, de kevesebb tejjel sűrűre főzzük, s még melegen belekeverünk egy teáskanál vajat.  Langyosan rákenjük a túrókrémre, s ha kihűlt, ráreszelünk egy fél tábla csokit.

Megjegyzés:

Ez az adag egy közepes tepsire elég, ha nagyobban szeretnénk sütni, másfél adagban gondolkodjunk!

Tipp:

A tésztaalapot bármilyen általunk kipróbált piskótaszerű tésztából elkészíthetjük.Ha az általam leírtat választjuk,a maradék tojásfehérjéből készíthetünk diós vagy kókuszos csókot, madártejhez még több habot. De ha nem akarjuk így felhasználni, itt egy jó ötlet: több réteg alufóliából készítsünk hengert,. Az alját csavarással rögzítsük! Öntsük bele a tojásfehérjénket, s felül is csavarjuk be szorosan, ügyelve arra, hogy ne szakadjon szét a fólia. Engedjük forró vízbe, s főzzük 4-5 percig. Hűtsük le, s eltávolítva a fóliát, szeletelhető főtt tojásfehérjénk lesz, melyet szendvicsekhez, rakott krumplihoz is felhasználhatunk.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)