Egy kis személyes:
Ehhez a sütihez ötvöztem egy villámgyors édességet az almával, dióval, fahéjjal. Az eredmény fantasztikus lett. Máskor is így készítem majd.Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0,75 bögre kefir
- 0,5 bögre olaj
- 1 vanillin cukor
- 2 tojás
- 1 sütőpor
- 3-4 alma szeletelve
- 3 evőkanál fahéjas cukros darált dió
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal és az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, a vanillin cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.Az almát meghámozzuk, s vékony szeletekre vágjuk. Befedjük vele a kiolajozott, lisztezett tepsibe terített tésztánkat (Az almaszeletek között maradjanak kis hézagok, mert a tésztánk nem tudna megemelkedni rendesen.) .Megszórjuk fahéjas, cukros darált dióval. Nagyon lassú tűznél tűpróbáig sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)