Egy kis személyes:
Lengyelországi útjaim során gyakran megálltunk Szlovákiában is. Akárhol is ebédeltünk, egy étterem kínálatából sem hiányozhatott a knédli. Ott megkóstoltam, de itthoni elkészítésére csak most vállalkoztam először. S mivel nagyon jól sikerült, helye lesz ezután is a konyhámban.Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dl langyos víz
- 1 kiskanál cukor
- ízlés szerint só
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
A hozzávalókból lágy kelt tésztát készítünk, és 4 részre osztjuk. Gombócokat formálunk belőle, s pihentetjük.Enyhén sós vizet forralunk, majd a tüzet mérsékeljük. (egész kis lángon forraljuk tovább)
Megvajazott konyhakendőt erősítünk a fazekunkra, s erre tesszük a megkelt gombócot, (gombócokat,-attól függően milyen nagy az edényünk. Ne felejtsük el, a tészta dagadni, nőni fog! ) Majd lefedjük.
Én a párolóedényem rácsára fektettem a vajazott konyhakendőt, s így nem kellett a kötözéssel bajlódnom.
Lefedve tűpróbáig pároljuk. (Kb. 25 perc)
Füstölt sajtos hústekerccsel tálaljuk. De bármilyen szaftos húsételhez finom köretként adhatjuk.
(Füstölt sajtos hústekercs: http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/05/hustekercs-fustolt-sajtos-szosszal.html)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)