2013. május 11., szombat

Feketeerdő-torta

Egy kis személyes:

Ezt a tortát Bétéri Zsolt, szakközépiskolai tanuló készítette. Zsolti informatikai osztályban tanul, tehát semmi köze a cukrászathoz. Annál inkább dicséretes, hogy szeret süteményezni, s nagyon szép torták kerülnek ki a keze közül. Íme egyik saját készítésű, díszítésű tortája:

Hozzávalók:

A tésza:

4-5 tojásból 2 db barna piskótát sütünkszögletes tepsiben.

Krém:

2 üveg meggybefőtt
2csomag vanília pudingpor
7-8 kanál cukor

Elkészítése:

A meggybefőtt levével pudingot főzünk. (Egy kis tejjel ki lehet egészîteni.)
Langyosra hűtjük, s  beleteszünk egy -másfél üveg kimagozott meggyet.
Az így kapott krém felét ráöntjük az egyik kapra,másik felét a másik kapra. Három centiméteres téglalapokra vágjuk a krémmel leöntött piskótát. Egy csíkot feltekerünk, és egy tálcára tesszük. a több csikot pedig körkörösen hozzáadjuk úgy, hogy egy szép kör alakú lapot kapjunk.(Csak tőlünk függ,  hogy milyen nagy legyen. Ha akarunk, emeletet is tehetünk rá.)
 Felverünk 2-3dl tejszínt és bevonjuk vele a tortát. Tetszés szerint díszítjük.

Tipp:

Gesztenyekrémmel is elkészíthető: 25dkg gesztenyemassza,25dkg kocka margarin,ízlés szerint cukor,rum. 
A meggyes krémet fahéjjal is ízesíthetjük. Így még egy kicsit pikánsabb lesz.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)