Egy kis személyes:
Ezt a tortát Bétéri Zsolt, szakközépiskolai tanuló készítette. Zsolti informatikai osztályban tanul, tehát semmi köze a cukrászathoz. Annál inkább dicséretes, hogy szeret süteményezni, s nagyon szép torták kerülnek ki a keze közül. Íme egyik saját készítésű, díszítésű tortája:Hozzávalók:
A tésza:
4-5 tojásból 2 db barna piskótát sütünkszögletes tepsiben.Krém:
2 üveg meggybefőtt2csomag vanília pudingpor
7-8 kanál cukor
Elkészítése:
A meggybefőtt levével pudingot főzünk. (Egy kis tejjel ki lehet egészîteni.)Langyosra hűtjük, s beleteszünk egy -másfél üveg kimagozott meggyet.
Az így kapott krém felét ráöntjük az egyik kapra,másik felét a másik kapra. Három centiméteres téglalapokra vágjuk a krémmel leöntött piskótát. Egy csíkot feltekerünk, és egy tálcára tesszük. a több csikot pedig körkörösen hozzáadjuk úgy, hogy egy szép kör alakú lapot kapjunk.(Csak tőlünk függ, hogy milyen nagy legyen. Ha akarunk, emeletet is tehetünk rá.)
Felverünk 2-3dl tejszínt és bevonjuk vele a tortát. Tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Gesztenyekrémmel is elkészíthető: 25dkg gesztenyemassza,25dkg kocka margarin,ízlés szerint cukor,rum.A meggyes krémet fahéjjal is ízesíthetjük. Így még egy kicsit pikánsabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)