Egy kis személyes:
Ezt a húsételt először a knédlihez készítettem, de nagyon finom szósz nélkül is, s hidegtálakra is nyugodtan ajánlhatom.
(Kédli :
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/05/knedli.html)
Hozzávalók: (6 személyre)
3 egész csirkemell
6 szelet gépsonka (sonkás felvágott)
15-20 dkg füstölt sajt
1húsleveskocka vagy 2-3dl húsleveslé
1 kanál liszt
2 dl tejföl
só, bors
kevés olaj
Elkészítése:
A fél csirkemelleket kés segítségével minél nagyobbra nyitjuk, s nejlonzacskó között húskalapáccsal vékonyra verjük. Sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a sonkát, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, s feltekerjük. Felhevített olajon elősütjük, majd húslevesben puhára pároljuk. A visszamaradt húslevet liszttel sűrítjük, tejföllel hígítjuk, s a maradék reszelt sajtot is hozzáadjuk. Mártás sűrűségűre beforraljuk. A felszeletelt tekercseket ezzel leöntve, knédlivel tálaljuk.
Tipp:
Ha a hússzeletek széleit tojásfehérjével kenjük meg, s kicsit behajtva tekerjük fel, a sajt nem folyik ki.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)