Egy kis személyes:
Ezt a levelet kaptam:
"Küldök neked egy ma kipróbált és végtelenül egyszerű
sajtos pogácsa receptet, s a képeket róla. A vendégeimnek nagyon
ízlett, hiszen olyan volt mint a Fornettis pogik, ízre és kinézetre is. A
kép sajnos kicsit homályos, de remélem azért fel tudod használni.
Üdvözlettel:Kati"
Nagyon szépen köszönöm,kedves Bozsóki Józsefné, Kati. (Sárosd) Szívesen megosztom ennek a finom sós sütinek a receptjét másokkal is. Én, biztos, megsütöm.
25 dkg Vénusz sütőmargarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só
reszelt sajt
Nem kell se dagasztani, se keleszteni.
Kb: ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá.
Sütőpapíros tepsiben aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat!
Nagyon szépen köszönöm,kedves Bozsóki Józsefné, Kati. (Sárosd) Szívesen megosztom ennek a finom sós sütinek a receptjét másokkal is. Én, biztos, megsütöm.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg Vénusz sütőmargarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só
A tetejére:
1 tojássárgájareszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tésztába.
Nem kell se dagasztani, se keleszteni.
Kb: ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá.
Sütőpapíros tepsiben aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)