Egy kis személyes:
Nagyon szeretjük a szalonnát. Most szinte hallom az egészséges életmód híveinek felszisszenését. Én is odafigyelek arra, hogy mit eszem, de egy pörcére sütött tepertő vagy szalonna belefér néha, hiszen kisül belőle a fölösleges zsiradék. Ezt az ételt szalonnaimádóknak ajánlom reggelire, vacsorára. De szendvicsfeltétnek is kitűnő.
Kétféle szalonnából készül, mégsem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre gondolnánk.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt bacon szalonna10 dkg füstölt szalonna
3 tojás
3 dl tejföl
3 kanál finomliszt
só,bors
Elkészítése:
A bacon szalonnával kibélelünk egy kisebb tepsit. (Én szilikon püspökkenyérformát használtam)A füstölt szalonnát kockára vágjuk, s lassú trűzön addig sütjük, míg ropogós nem lesz. Leszűrjük.
A tejfölt összekeverjük a tojásokkal. Habverő segítségével habsítjuk, majd lassan hozzáadjuk a lisztet. (Piskótaszerű krémet kell kapjunk.) Hozzáadjuk a kisütött szalonnát, ízesítjük.
A masszát beleöntjük a kibélelt tepsibe, s tűpróbáig sütjük. A baconnek ropogósnak, a masszának ruganyosnak kell lennie!
Ha egy picit hül, nagyon szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)