Egy kis személyes:
Nálunk ez a tavasz első főzeléke. Tele van vitaminnal, friss és üde az íze, és nagyon szeretjük.Hozzávalók:
2 db fejes saláta2 kanál finomliszt
5 dkg vaj (margarin, olaj)
1 dl főzőtejszín
só, bors ( ételízesítő)
Elkészítése:
A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk. Az alaposan megmosott salátát fellaskázzuk. Annyi vízzel, hogy ellepje, odatesszük főni. Ízesítjük a fűszerekkel.Berántjuk, jól kiforraljuk, s tejszínnel hígítjuk.
Azonnal fogyasztható.
Tipp:
Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, a sűrítéshez hasznájunk zablisztet vagy étkezési keményítőt!Tükörtojással a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)