Egy kis személyes:
Édesanyám sokszor sütött Rongyos lapótyát, de -sajnos- a recept elveszett. Nagyon sajnálom azóta is. Próbáltam hasonlót alkotni.Kicsit más lett, mint a hajdani, de így is nagyon finom, érdekes lángos sikeredett. Bátran ajánlom kipróbálásra!
Hozzávalók:
1 pohár kefir (joghurt)
3 kefires pohár liszt
1 tojás
só ízlés szerint
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5-7 dkg margarin a tészta megkenéséhez
olaj a sütéshez
 |
| A hozzávalókból (kefir, liszt, só, szódabikarbóna, tojás) rugalmas tésztát gyúrunk |
 |
| Vékonyra nyújtjuk, s megkenjük a puha margarinnal (Mintha vajas kenyeret kennénk). |
 |
| Feltekerjük, mint a bejglit |
 |
| A tekercs két végét visszahajtjuk |
 |
| Az összehajtogatott tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. |
 |
| A tésztából korongokat szaggatunk |
 |
| A korongokat óvatosan vékonyra nyújtjuk |
 |
| Közepesen forró olajban ropogósra sütjük |
 |
| Ha a nyers, feltekert tésztát felszeleteljük, mint a bejglit, s az így kapott krongokat nyújtjuk vékonyra, akkor lesz a lángosunk "rongyos" |
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)