2013. április 18., csütörtök

Réteges, rongyos lángos

Egy kis személyes:

Édesanyám sokszor sütött Rongyos lapótyát, de -sajnos- a recept elveszett. Nagyon sajnálom azóta is. Próbáltam hasonlót alkotni.Kicsit más lett, mint a hajdani, de így is nagyon finom, érdekes lángos sikeredett. Bátran ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók:

1 pohár kefir (joghurt)
3 kefires pohár liszt
1 tojás
 só ízlés szerint
1 mokkáskanál szódabikarbóna

5-7 dkg margarin a tészta megkenéséhez
olaj a sütéshez
A hozzávalókból (kefir, liszt, só, szódabikarbóna, tojás) rugalmas tésztát gyúrunk


Vékonyra nyújtjuk, s megkenjük a puha margarinnal (Mintha vajas kenyeret kennénk).

Feltekerjük, mint a bejglit

A tekercs két végét visszahajtjuk

Az összehajtogatott tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk.

A tésztából korongokat szaggatunk

A korongokat óvatosan vékonyra nyújtjuk


Közepesen forró olajban ropogósra sütjük

Ha a nyers, feltekert tésztát felszeleteljük, mint a bejglit, s az így kapott krongokat nyújtjuk vékonyra, akkor lesz a lángosunk "rongyos"

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)