2013. április 15., hétfő

Meggyes pite

Egy kis személyes:

Meggyes pite, ahogy Szajkó Szabina,(Halászi)  érettségi előtt diáklány készíti. Ha ilyen  ügyesen leteszi a vizsgáit, mint ahogy pitét süt, akkor nem lesz semmi gond!

Hozzávalók:

-30 dkg vaj
-1 csomag vaníliás cukor, és egy kiskanál vanília aroma
-10 dkg porcukor
-6 db tojás
-15 dkg kristálycukor
-30 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-1 kg meggy

Elkészítése:

A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, a vaníllin cukrot,vanília aromát és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
A tojásfehérjéket kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, szitáljuk a  masszához és óvatosan keverjük a tojásos krémhez.
A tepsit alját vajazzuk ki és lisztezzük be vagy rakhatunk bele sütőpapírt. Öntsük a  tepsibe a tészta felét, ezután szórjunk rá fél kilogramm meggyet. A  tészta másik felét öntsük rá,  végül a meggy másik része következik.( Én a egy kicsit meg nyomkodtam a tetejét.)

Tipp:

Fahéjas porcukorral megszórva tálalhatjuk, de enélkül is nagyon finom sütemény.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)