2013. április 10., szerda

Epres joghurttorta

Egy kis személyes:

Ezt a fincsi és mutatós tortát  Kovács Evelin (Mátészalka) készítette el a párja születésnapjára.
Nemsokára itt az eperszezon,  s ez jó ötlet egy finom gyümölcsös édesség elkészítéséhez.

Hozzávalók:

A  tésztához:

8 tojás
8 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
3 csomag vanillincukor
pici só

A krémhez:

500 ml Hulala
500 ml epres joghurt
cukor ízlés szerint
díszitéshez és a töltelékbe is friss eper: (kb 35db)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét a csipet sóval keményre verjük.A sárgáját a cukorral,vanillincukorral habosra keverjük, és a 2 masszát összeöntjük.Liszttel folyamotosan simára keverjük.
A krémhez a  Hulalából kemény habot verünk és cukorral ízesítjük.( Vigyázat! A joghurt is édes!) Összekeverem a joghurttal és a kockára vágott eperrel. Megtöltöm a kihült piskótát és díszitem.

Tipp:

Nem kell hozzá habfixáló, mert a Hulala megtartja.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)