2013. április 6., szombat

Bolero szelet

Egy kis személyes:

Ezt a receptet  Papp Évától (Kölcse) kaptam. A fotón látható sütit is ő készítette. Köszönöm szépen, Éva!
Én mindenképp kipróbálom!!!!!

 

Hozzávalók: 

 A tésztához:

4 db tojás,
20 dkg cukor,
1 dl tej,
1 dl étolaj,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor

A krémhez:

3 kicsi  vagy egy nagy tejföl
3 csomag vanillin cukor

A mázhoz:

2 csomag vaníliás pudingpor,
2 Bolero italpor,
7 dl víz,
20 dkg cukor

Elkészítés:

A tojássárgákat cukorral kikeverjük.Hozzáadjuk az olajat, a lisztet,amibe már beletettük a sütőport, a tejet, majd a tojások felvert habját. Zsírozott,lisztezett tepsiben kb 20- 25 percig sütjük,mint a piskótát.
Elkészítjük a krémet: a tejfölt a vaníliás cukorral egyszerűen kikeverjük,és a még meleg piskótára kenjük.
Jöhet a máz:a pudingport az italporral, a cukorral, a vízzel felfőzzük,és a kihűlt piskótára meleg állapotában ráöntjük.(Gyorsan dolgozzunk vele,mert hamar megköt!)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)