2013. április 26., péntek

Réteges-sajtos csirkemell

Egy kis személyes:

Ezt a receptet 10 évvel ezelőtt próbáltam ki először. Azóta,rendszeresen sütöm.
Sok előnye van:
- kevés csirkemellből kiadós adag készíthető
-korábban is összeállítható,ha sütésig hűtőben tartjuk
- melegen is finom, de hidegtálak mutatós és ízletes alkotóeleme lehet
-könnyű, kalóriaszegény húsétel

Hozzávalók 4 személyre:

1 db egész csirkemell-filé
20-25 dkg reszelt trappista sajt
3 tojás
kevés liszt
só, bors
5 dkg vaj (margarin)

Elkészítése:

Alaposan kivajazunk egy kisebb tepsit, jénait vagy egy püspökkenyérformát.
A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjük.(Ha szükséges, kloffoljuk.)
Sózzuk, borsozzuk, majd, párizsi módon panírozunk: lisztbe és felvert tojásba mártjuk a szeleteket.
A kivajazott sütőedényünk alját megszórjuk reszelt sajttal, s hézagok nélkül ráfektetjük a bundás húsdarabokat.Újra egy sor reszelt sajt következik, s folytatjuk mindaddig, míg a csirkemell el nem fogy. A tetejére sajt kerüljön. A maradék vajat rámorzsoljuk, s ha a tojásból marad, azt is ráönthetjük. Középmeleg sütőben először alufólia alatt, majd azt eltávolítva addig sütjük, míg a szélei szépen megpirultak.
Ha egy kicsit hül, könnyebb szeletelni.Ha szilikonsütőben sütjük, ki is borítható.

Tipp:

Ha szeretjük, használhatunk több sajtot. Attól csak finomabb lesz!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)