2013. március 16., szombat

Villámgyors fűszeres csirke

 

Egy kis személyes:

Egy gyors vacsora elkészítése adta következő recept ötletét. Tisztítással együtt öt perc alatt sütőbe kerülhet a csirkecomb vagy szárny, és csak akkor muszáj locsolgatni, ha igazán pirosra akarjuk sütni, egyébként ez el is hagyható.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db alsó vagy felső csirkecomb vagy szárny
  • fél liter főzőtejszín
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, rozmaring, vegamix (bármilyen kedvünk szerinti fűszer)

Elkészítése:

A megtisztított csirkedarabokat befűszerezzük, s vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk fél liter főzőtejszínnel, és dupla fóliával fedve előemelegített sütőbe tesszük.
Amikor már majdnem megpuhult, eltávolítjuk a fóliát, és időnként meglocsolva piros ropogósra sütjük.
Rizzsel, burgonyapürével, salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Megjegyzés:

Hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)