2013. március 31., vasárnap

Diólabda

Egy kis személyes

Ezt a sütit a Hólabda és a diós sütemények szeretete ihlette. Nemcsak a krémjében tér el a Hólabdától,  a tésztája sem sima piskóta. Különleges íze miatt nagy kedvenc lehet.

Hozzávalók

Tésztához:

  • 15 dkg vaj (margarin)
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 ek. kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek. liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg darált dió + 10 dkg a beforgatáshoz

Elkészítése

Tészta:

A vajat habosra keverjük a porcukorral, tovább keverve 4 egész tojást ütünk bele (minél tovább kerverjük, annál szaporább és könnyebb lesz a tészta). Belekverjük a vaníliás cukrot, a lisztet, amelyhez hozzáadtuk a sütőport is. Közepes tepsibe öntjük a masszát és addig sütjük, míg a teteje szép fényes, zománcos nem lesz (tűpróba). Ha langyosra hűlt, pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

Krém:

A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A porcukrot a vajjal, a vaníliával habosra keverjük, a két krémet összeadjuk, és a végén belekeverjük a darált diót is. 

A tésztakorongokat kettévágjuk, ha engedi, akár három felé is. Megtöltjük a diós krémmel, oldalát, tetejét, alját is bekenjük vele, majd darált dióba forgatjuk.

Tipp:

Diszíthetjük fél diószemekkel.
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)