2013. március 10., vasárnap

Almás holdacskák

Egy kis személyes:

Ezt a sütit ajánlom a figyelmébe mindazoknak, akik diétáznak. Egyaránt fogyaszthatják cukorbetegek, fogyókúrázók, s az egészséges ételek hívei.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 15 dkg grahamliszt
  • 20 dkg vaj (margarin)
  • fél csomag élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet barna nádcukor
  • 3 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 8 közepes alma reszelve
  • 3 kávéskanál nyírfacukor
  • 1 kávéskanál barna nádcukor (elhagyható)
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítése:

A zsiradékot eldolgozzuk a liszttel, sóval, s a tésztát a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, ne ijedjünk meg! Fél óra a hűtőben úgy is kezelhetővé teszi. Ha pihentetés után is ragadna, lisztezhetjük nyújtáskor.Két részre osztjuk, s az egyik felét kinyújtva közepes tepsibe, melyet kivajaztunk, beleterítjük.
A töltelékhez a meghámozott almát lereszeljük, fahéjjal, nyírfacukorral ízesítjük, s rövid állás után kicsavarjuk belőle a felesleges levet. Az így kapott almakrémet ráterítjük a tésztánkra, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Villával megszúrkáljuk, s barna nádcukorral megszórjuk. (Ez elhagyható) Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.
Ha egy kicsit hűl, pogácsaszaggatóval félköröket szaggatunk, de vághatjuk sima szeletekre is.

Tipp:

A tészta hagyományos módon is elkészíthető. Akkor fehérlisztet és kristálycukrot használunk.
A tetejére akkor nem kell  cukorszórás, tojással kenjük le inkább!





JÓ ÉTVÁGYAT!










 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)