2013. március 4., hétfő

Gyümölcsös-rizs szelet



Egy kis személyes:

Ezt a  receptet Szilágyi Szilvia (Csegöld) küldte el nekem, s ő is készítette a fotón látható finom süteményt.
Köszönöm!

Hozzávalók:

A tésztához:

5 tojás
4 e.k cukor
6 e.k liszt
1 e.k kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 cs vanilliáscukor

A krémhez:

7dl tej
15 dkg rizs
1 cs vaníliás cukor
3 dl tejszín
8 dkg cukor
2 ek zselatin (főzős)

Tetejére:

30 dkg piros gyümölcs
1 cs piros gyümölcsös kocsonyapor

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, meg a tojások sárgájával (a habot, a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, amíg el nem fogy a hozzávaló) végül a kakaóport és a szódabikarbónát adjuk hozzá. A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe terítjük, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A tejben a pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele gyümölcslét is.
A rizses krém tetejét kirakjuk gyümölcsel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)