2013. március 15., péntek

Sárgarépás hústekercs


Egy kis személyes:

A fasírtfélékért pontosan a magas zsírtartalma miatt senki nem rajongott a családban mindaddig, míg ki nem kísérleteztem ezt a gyakorlatilag egy kávéskanálnyi olajjal elkészített sokkal könnyebb változatot.
Íme:

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 4 tojás + 1 tojás sárgája
  • 1 hagyma
  • 1 kis burgonya
  • l tejbe áztatott, kifacsart zsemle
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 2 egész sárgarépa főve
  • bors
  • ételízesítő
  • pirosparika
  • kevés olaj 

Elkészítése:

Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, 2 nyers tojást tojást, s ízesítem sóval, borssal,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük.
Két tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk, estleg reszeljük. Ízesítjük, majd egy tojás sárgájával krémet készítünk belőle.
Egy megfelelő méretű alufólia darabot pár csepp olajjal megkenünk, Téglalap alakban rányomkodjuk a húskrémet, majd megkenjük a tojáskrémünkkel. Középre ráfektetjük a sós vízben egészben megpárolt sárgarépát. A két végét behajtjuk, s a fólia segítségével feltekerjük, mint a bejglit.

Én ezt az hústekercset mindig  szilikon püspökkenyér formában sütöm.  Tudom, hogy az ilyen konyhai eszközök nem olcsók, de ennél a típusú ételnél nagyon jól használható. Előnye, hogy gyakorlatilag olaj nélkül tudom elkészíteni a tekercset. Ezért sokkal könnyebb, egészségesebb.Először fólia alatt párolom, s utána pirosra sütöm.
Ha nincs formánk, hagyományos módon, locsolgatva sütjük meg egy megfelelő tepsiben.

Megjegyzés:

A reszelt nyers burgonyától sokkal puhább lesz a fasírtunk.
A főtt sárgarépát érdemes bekenni egy kis tojásfehérjével mielőtt a töltelékre ráhelyezzük, mert így szeleteléskor nem esik ki könnyen.
Hidegtálakon nagyon jól mutat.
Hidegen gyönyörűen szeletelhető.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)