2013. május 1., szerda

Villámgyors almás

Egy kis személyes:

Ehhez a sütihez ötvöztem egy villámgyors édességet az almával, dióval, fahéjjal. Az eredmény fantasztikus lett. Máskor is így készítem majd.

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0,75 bögre kefir
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 vanillin cukor
  • 2 tojás
  • 1 sütőpor
  • 3-4 alma szeletelve
  • 3 evőkanál fahéjas cukros darált dió

Elkészítése:

A cukrot a tojásokkal és az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt, a vanillin cukrot és a sütőporral elkevert lisztet.
Az almát meghámozzuk, s vékony szeletekre vágjuk. Befedjük vele a kiolajozott, lisztezett tepsibe terített tésztánkat (Az almaszeletek között maradjanak kis hézagok, mert a tésztánk nem tudna megemelkedni rendesen.) .Megszórjuk fahéjas, cukros darált dióval. Nagyon lassú tűznél tűpróbáig sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.

Jó  étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)