2013. május 15., szerda

Dupla szalonnás alagút

Egy kis személyes:

Nagyon szeretjük a szalonnát. Most  szinte hallom az egészséges életmód híveinek felszisszenését. Én is odafigyelek arra, hogy mit eszem, de egy pörcére sütött tepertő vagy szalonna belefér néha, hiszen kisül belőle a fölösleges zsiradék.
Ezt az ételt szalonnaimádóknak ajánlom reggelire, vacsorára. De szendvicsfeltétnek is kitűnő.
Kétféle szalonnából készül, mégsem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre gondolnánk.

Hozzávalók:

20 dkg szeletelt bacon szalonna
10 dkg füstölt szalonna
3 tojás
3 dl tejföl
3 kanál finomliszt
só,bors

Elkészítése:

A bacon szalonnával kibélelünk  egy kisebb tepsit. (Én szilikon püspökkenyérformát használtam)
A füstölt szalonnát kockára vágjuk, s lassú trűzön addig sütjük, míg ropogós nem lesz. Leszűrjük.
A tejfölt összekeverjük a tojásokkal. Habverő segítségével habsítjuk, majd  lassan hozzáadjuk a lisztet. (Piskótaszerű krémet kell kapjunk.) Hozzáadjuk a kisütött szalonnát, ízesítjük.
A masszát beleöntjük a kibélelt tepsibe, s tűpróbáig sütjük. A baconnek ropogósnak, a masszának ruganyosnak kell lennie!
Ha egy picit hül, nagyon szépen szeletelhető.

Jó étvágyat!


 

 



 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)