2013. május 8., szerda

Salátafőzelék

 

Egy kis személyes:

Nálunk ez a tavasz első főzeléke. Tele van vitaminnal, friss és üde az íze, és nagyon szeretjük.

Hozzávalók:

2 db fejes saláta
2 kanál finomliszt
5 dkg vaj (margarin, olaj)
1 dl főzőtejszín
 só, bors ( ételízesítő)


Elkészítése:

A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk. Az alaposan megmosott salátát fellaskázzuk. Annyi vízzel, hogy ellepje, odatesszük főni. Ízesítjük a fűszerekkel.
Berántjuk, jól kiforraljuk, s tejszínnel hígítjuk.
 Azonnal fogyasztható.

Tipp:

Ha egészségesebben szeretnénk elkészíteni, a sűrítéshez hasznájunk zablisztet vagy étkezési keményítőt!
Tükörtojással a legfinomabb.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)