2013. május 21., kedd

Eszterházy szelet


Egy kis személyes:

Szilágyi Szilvia (Csegöld) régóta ajándékoz meg már remek receptjeivel, s a sütikről készült fotókkal. Köszönöm szépen!
Ezt a különlegesen finom édességet érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

A piskótához:

8 db tojás
160 g cukor
200 g liszt
50 g darált dió

Krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
2 dl tejszínhab

Elkészítés:

8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verünk, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet és 50 g diót összekeverünk, és óvatosan a tojásokhoz keverjük. Az így elkészített masszából 4 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180 fokon, 10 perc alatt. A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük.
Tetejét tortabevónóval variáltam meg.
Egy jó tanács: ha a krém egy kicsit higabbra sikerül (mint ahogy nekem is) egy csomag expressz zseltint tettem bele.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)