2013. május 21., kedd

Fornettis pogácsa

Egy kis személyes:

Ezt a levelet kaptam:
 "Küldök neked egy ma kipróbált és végtelenül egyszerű sajtos pogácsa receptet, s a képeket róla. A vendégeimnek nagyon ízlett, hiszen olyan volt mint a Fornettis pogik, ízre és kinézetre is. A kép sajnos kicsit homályos, de remélem azért fel tudod használni. Üdvözlettel:Kati"
  Nagyon szépen köszönöm,kedves Bozsóki Józsefné, Kati. (Sárosd) Szívesen megosztom ennek a finom sós sütinek a receptjét másokkal is. Én, biztos, megsütöm.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg Vénusz sütőmargarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só

A tetejére:

1 tojássárgája
reszelt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tésztába.
Nem kell se dagasztani, se keleszteni.
Kb: ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá.
Sütőpapíros tepsiben aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)