2013. július 5., péntek

Sajtkrémes karaj


Egy kis személyes:

Nagyon szeretem ezt az ételt. Elsősorban az vonz benne, hogy nagyon hamar elkészíthető.S mindig az utolsó szeletig el is fogy, arra bizonyíték, hogy nagyon finom is.
  • 6-8 karajszelet
  • 2 tömlős, sonkás ízesítésű krémsajt
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • ízlés szerint reszelt trappista sajt
  • kevés liszt
  • bors
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A befűszerezett, vékonyra klopfolt karajszeleteket lisztbe forgatjuk, s kevés olajon -teflonserpenyőben- elősütjük. Egy tűzálló tál aljára fektetjük őket, s vastagon megkenjük krémsajttal. Nyakon öntjük a tojással elhabart tejszínnel, s fólia alatt előmelegített sütőben pároljuk. (Hús minőségétől függően 10-15 perc, de a puhaságát érdemes ellenőrizni.) Mikor már majdnem kész, eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, s addig sütjük, míg a maradék lé elpárolog. Pirítani nem kell.

Tipp:

Trappista sajt nélkül is finom.
Bármilyen ízű tömlős sajtot használhatunk, s apróra vágott hagymával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel tehetjük még különlegesebbé.
Csirkemellből is finom, de akkor a párolási idő jóval rövidebb.
Burgonyapüré, rizs, vagy zöldségsaláta illik hozzá.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)