2013. július 6., szombat

Márványos karamellás

Egy kis személyes:

Ezzel a finom sütivel GULÁN BETTINA  10-es tanuló lepte meg az osztályfőnökét pedagógusnapra. A tanuló nem cukrász, de még csak nem is szakács osztályba jár. Ezért is dicséretes, hogy ilyen otthonosan mozog a konyhában.Személyesen is megkóstolhattam, így bátran ajánlhatom kipróbálásra.

Hozzávalók: (A tésztához)

20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl tej
4 db tojás
fél csomag sütőpor
2 db 3 in 1 kávé
1 dl étolaj

Krémhez:

2 csomag karmell ízű pudingpor
5 dl tej
20 dkg Rama margarin/vaj
15 dkg porcukor
Tetejére: 4 dl tejszínhab

Elkészítés:

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A Rama margarint/vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál karamell pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)