Egy kis személyes:
Kánikulában az egyik legjobb fogás a hideg gyümölcsleves. Egyrészt pótolja a szervezetünk számára elengedhetetlen folyadékot, másrészt elkészítéséhez nem kell hő,így a gyümölcs összes jótékony hatását megőrzi. Nagyon hamar elkészíthető.Hozzávalók:
2 kg őszibarackkét-három kanál porcukor (Xylit)
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
1 vaníliás cukor (egy darabka vaníliarúd)
szükség szerinti hideg víz
Elkészítése:
Az őszibarack héját lehúzzuk, s kimagozzuk. Az így kapott gyümölcshúst pürésítjük, a megadott hozzávalókkal ízesítjük, majd a tejszínnel, tejjel, vízzel krémleves sűrűségűre hígítjuk.Jól lehűtjük, s tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Ha sima baracklevest szeretnénk hidegen, csak a gyümölcs felét turmixoljuk, egy kicsit hígabbra készítjük, s betétként vékony, hosszúkás szeletkékre vágott barackot adunk hozzá.A krémlevest vaníliafagyival is tálalhatjuk.
Bármilyen gyümölcsből elkészíthető ez a finom krémleves, de az aprómagvas gyümölcsöket passzírozni is kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)