Egy kis személyes:
Nagyon szeretem ezt az ételt. Elsősorban az vonz benne, hogy nagyon hamar elkészíthető.S mindig az utolsó szeletig el is fogy, arra bizonyíték, hogy nagyon finom is.- 6-8 karajszelet
- 2 tömlős, sonkás ízesítésű krémsajt
- 2-3 dl főzőtejszín
- 1 tojás
- ízlés szerint reszelt trappista sajt
- kevés liszt
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A befűszerezett, vékonyra klopfolt karajszeleteket lisztbe forgatjuk, s kevés olajon -teflonserpenyőben- elősütjük. Egy tűzálló tál aljára fektetjük őket, s vastagon megkenjük krémsajttal. Nyakon öntjük a tojással elhabart tejszínnel, s fólia alatt előmelegített sütőben pároljuk. (Hús minőségétől függően 10-15 perc, de a puhaságát érdemes ellenőrizni.) Mikor már majdnem kész, eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, s addig sütjük, míg a maradék lé elpárolog. Pirítani nem kell.Tipp:
Trappista sajt nélkül is finom.Bármilyen ízű tömlős sajtot használhatunk, s apróra vágott hagymával, fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel tehetjük még különlegesebbé.
Csirkemellből is finom, de akkor a párolási idő jóval rövidebb.
Burgonyapüré, rizs, vagy zöldségsaláta illik hozzá.
Köszi, újabb felhasználási formája a laktózmentes Campingnek. Most vadászgatom a recepteket :)
VálaszTörlés