Egy kis személyes:
Ezzel a finom sütivel GULÁN BETTINA 10-es tanuló lepte meg az osztályfőnökét pedagógusnapra. A tanuló nem cukrász, de még csak nem is szakács osztályba jár. Ezért is dicséretes, hogy ilyen otthonosan mozog a konyhában.Személyesen is megkóstolhattam, így bátran ajánlhatom kipróbálásra.
Hozzávalók: (A tésztához)
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl tej
4 db tojás
fél csomag sütőpor
2 db 3 in 1 kávé
1 dl étolaj
Krémhez:
2 csomag karmell ízű pudingpor
5 dl tej
20 dkg Rama margarin/vaj
15 dkg porcukor
Tetejére: 4 dl tejszínhab
Elkészítés:
A
hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük
és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd
kihűtjük. A Rama margarint/vajat a cukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt
felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál
karamell pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb
1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika
segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
Jó
étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)