Egy kis személyes:
Süteményezni akartunk. Jó lenne egy kis Néger kocka!-gondoltuk a lányommal. S ahogy édesanyám receptjei között keresgéltem, megláttam ezt a sütileírást. Nagyon régen ettem ilyet, még abban az időben sütötte anyukám sokszor, mikor először jelent meg a pudingpor az üzletekben. Hát.....nem mostanában volt, az biztos.Felidéződtek a régi ízek, s tudtam, hogy ma elkészítjük közösen. Két asszony egy konyhában, ebből csak jó sülhet ki . Íme:
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás fehérjét keményre verünk 21 dkg porcukorral.Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját,1 csomag vanillin cukrot,késhegynyi sütőport, és liszt helyett 4 csomag puncs ízű pudingport. Piskótaként sütjük zsírozott,lisztezett tepsiben tűpróbáig.Krém:
25 dkg margarint 28 dkg porcukrot habosra keverünk, hozzáadunk két tojás sárgáját, s azzal is jól kikeverjük. Fél liter tejben megfőzünk két vanília ízű pudingot, és kihűtjük. A két masszát összeadjuk.Máz:
3 evőkanál forró víz,20 dkg porcukor, s annyi kakaó, amennyitől mázszerű krémet kapunk. Ezt kenjük a süteményünk tetejére.Megjegyzés:
Én nem szeretem a süteményben a nyers tojást. Ezért a krémet a következő módon változtattam meg: kihagytam a tojást, s így kapott zömökebb állagú krémet kókusztejszínnel (Cocomas) és két kanál cukrászlikőrrel lazítottam.De használhatunk felvert állati vagy növényi tejszínt is, vagy egyszerűen több tejben főzzük egy kicsit lazábbra a pudingunkat. Akkor nem muszáj egyéb lazító.
A mázat csokoládéból készített forgáccsal helyettesítettem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)